Leuk dat jullie het avontuur aangaan in deze locatie-gebaseerde leiderschapsreis. Bij de verschillende locatiemarkeringen op de kaart krijgen jullie foto's te zien. Elke foto is een hint waar jullie kunnen een QR code kunnen vinden. Scan de QR codes om naar de webpagina met de bijbehorende opdracht te gaan. Na elke opdracht krijgen jullie een link naar een kaart met een volgend stukje route. Vind alle QR codes, voer alle opdrachten uit om deze speurtocht te voltooien. Succes en veel plezier!

Opdracht: Gedicht

Duur: 10 minuten | groepsopdracht (minimaal 2 deelnemers)

 

Inleiding De Perzische dichter Rumi is een van de belangrijkste vertolkers van mystieke poëzie. Rumi’s gedichten zijn opmerkelijk actueel en overbruggen met gemak de zeven eeuwen die ons van hem scheiden. De Perzische dichter Rumi (1207-1273) is een van de belangrijkste vertolkers van mystiek getinte poëzie. Een van zijn bekende gedichten is het gedicht over de karavaan van het leven:

Lied van de karavaan

Kom, kom, wie je ook bent. Schande is hier onbekend. Al zwoer je duizend eden die je keer op keer weer brak. Kom, blijf komen, kom. Dolende, ootmoedige, onthechte vreemdeling, kom. Dolende, ootmoedige, onthechte vreemdeling, kom.

Opdrachtbeschrijving

De opdracht is om met tijd en aandacht een gedicht voor te dragen aan iemand anders. Spreek rustig het onderstaande gedicht uit naar de ander.

 

 

Vragen

De hele dag kan ik aan niets anders denken, elke nacht vraag ik mezelf af: waar kom ik vandaan en wat moet ik doen? Ik zou het echt niet weten. Mijn ziel komt van een andere wereld, dat weet ik zeker. Even zeker als ik voel, dat ik daar ook eindigen zal.

 

Ik werd dronken in de een of andere kroeg, maar als ik weer ben teruggekeerd, zal ik helemaal nuchter zijn. Ondertussen ben ik als een vogel van verre oorden, gekooid in den vreemde. De dag breekt aan dat ik uitvlieg, maar met wiens oren hoor ik mijn eigen stem? Wie spreekt met mijn mond? Wie ziet met mijn ogen? Wat is de ziel?

 

Het zijn vragen die blijven komen. Zelfs de schim van een antwoord zou me al verlossen uit deze kerker vol dronkaards. Ik kwam hier niet uit vrije wil; zomaar weggaan lukt me niet. Degene die me hier heeft gebracht, zal me ook thuis moeten brengen.

 

Deze gedichten. Nooit weet ik wat ik ga zeggen. Een schema of plan heb ik niet en als ik ze niet voordraag, kan ik heel stil worden en nauwelijks mijn mond opendoen.

 

Djelal ud-Din Rumi

Jullie zijn aan het einde van de speurtocht gekomen, goed gedaan en hopelijk hebben jullie er plezier mee gehad. Laat een berichtje achter wat je er van vond. Dat zou ik leuk vinden.

Het ga je goed op je verdere reis.

Keimpe

k.deheer@debaak.nl