Sluit je aan bij een dialooggroep

Welkom bij onze gemeenschap van dialooggroepen, geïnspireerd door de visionaire ideeën van David Bohm. In een wereld waar het tempo van het leven vaak hectisch is en de verbinding met anderen soms verloren lijkt te gaan, bieden onze dialooggroepen een waardevolle ruimte voor diepgaande gesprekken en gedeeld begrip. David Bohm, een gerenommeerde natuurkundige en filosoof, heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van de theorie en praktijk van dialoog als een krachtig instrument voor het verkennen van complexe ideeën en het bevorderen van echte verbinding.

Als je op zoek bent naar een plek waar authentieke gesprekken worden aangemoedigd en waar de kracht van collectief denken wordt benut, nodigen we je uit om deel te nemen aan een lokale dialooggroep. Samen kunnen we de kunst van het luisteren en het waarderen van verschillende perspectieven cultiveren, en zo bijdragen aan een meer betrokken, empathische en samenhangende samenleving. Schrijf je vandaag nog in en ontdek de rijkdom van dialoog in jouw gemeenschap.

Kies hieronder een provincie waar je je wilt aansluiten bij een dialooggroep.

Onze lokale dialooggroepen zijn ontworpen als veilige en inclusieve omgevingen waar deelnemers worden aangemoedigd om openlijk en respectvol te spreken, zonder oordeel. De focus ligt op het delen van persoonlijke ervaringen, het verkennen van diverse perspectieven en het gezamenlijk creëren van betekenisvolle inzichten. Door deel te nemen aan deze groepen, heb je de kans om dieper in te gaan op essentiële thema’s, van persoonlijke groei tot maatschappelijke kwesties, en te ontdekken hoe gedeelde dialoog kan leiden tot gemeenschappelijk begrip.

Kenmerken van onze dialooggroepen

  • Groepsgrootte: ongeveer 20 deelnemers
  • Agenda: die is er niet
  • Facilitator: die is er niet (we spreken af dat iemand de tijd in de gaten houdt)
  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Frequentie: tweewekelijks
  • Locatie: een fysieke bijeenkomst op een rustige locatie

Je kunt ook zelf een dialooggroep starten en jouw initiatief toevoegen aan het landelijke overzicht van dialooggroepen, stuur dan een mail naar info<at>infutura.nl